Saturday, April 18, 2015

Aerotravel.ro poate indeplini vise

Posted by Unknown | 8:02 PM Categories: , , ,


Si intrebarea a fost..vis sau realitate? Mirosul de apa sarata, stradutele inguste pline de viata si culoare, casele care troneaza cu atata vehementa pe dealurile cele mai abrupte in locuri de care ai zice ca au fost uitate de mana omului, sufletul isi gaseste linistite iar mintea uita de viata care  nu ne scuteste nici macar o zi de probleme.
Skopelos? Ce o mai fii si asta? Probabil raspunsul va fii unul simplu: o simpla insula din Grecia sau poate pentru amatorii de film, platoul de filmare pentru Mamma Mia. Ei bine, pentru mine este mai mult decat atat. Iubesc arhitectura traditionala din Skopelos si faptul ca lumea a invatat sa o conserve. Geamurile mici, inconjurate de rame albastre si flori cataratoare, peretii deformati de timp sunt martorii unor povesti care au fost spuse in locuri frumoase, simple, uitate de lume si mai apoi regasite, la fel ca noi oamenii.

Poate aceasta afirmatie suna "too much" dar pentru mine Grecia si mai ales Skopelos e de vis. Astept de ani de zile o gura de aer de la viata si grijile de zi cu zi, o plimbare pe strazile inguste incarcate cu flori si istorie, briza marii sa imi mangaie obrajii, ochii sa se scalde in frumusetile pe care lumea are sa le ofere, capela lui Agios Ioannis, cocotata pe varful stancii deasupra apei, ofera o priveliste de neuitat si un reminder ca viata merita traita si explorata.

De ce ai alege sa mergi exact pe aceasta insula? Foarte simplu, ea este unul dintre cele mai verzi locuri din intreaga Grecie: acolo se gasesc nu mai putin de 5 milioane de copaci tip pin, 50.000 de maslini, printre care isi fac veacul o populatie de numai 5000 de persoane. Un lucru remarcabil de-a dreptul, daca doresti sa simti ca te aflii intr-un 'green environment', Skopelos este locul potrivit. 

                         
Datorita reliefului si climatului, atmosfera nu doar ca este de vis, dar si din punct de vedere financiar, prin agricultura si turism, aceasta insula ar putea foarte bine sa se intretina singura si sa devina un teritoriu independent. Aici se poate creste orice, incepand cu maslinii, legume, fructe,  pana la plante medicinale. Pamantul din acea zona este unul al viu, infloritor, iar in combinatie cu ospitalitatea putinilor localnici ai ocazia sa experimentezi a once in a life time experience.  

Odata evadat din ritmul urban pe insula aceasta, o stare de pace si liniste ti se asterne incetul cu incetul in suflet. Aici inca nu exista un aeroport, singura cale de a ajunge pe insula este cu feribotul. Majoritatea localnicilor prefera sa circule pe jos, nu deoarece se gandesc la natura, ci pentru ca aici este o placere sa circuli pe stradutele infierbantate de soare, unde fiecare om iti zambeste si te saluta de parca ii esti cel mai bun prieten. Iar daca ai de gand sa mergi la cumparaturi in jurul orei 14 pm, nici nu te obosi. La acea ora localnicii isi inchid buticurile, iar tot ceea ce mai auzi este "kalo mesimeri", adica 'siesta placuta'. Fiecare om se odihneste pe la acea ora, si la fel ar trebui sa faci si tu.  
                              
Din cand in cand imi place sa visez, iar Grecia este un loc extraordinar pentru a o face. Visez..dar ochii sunt deschisi si nu doar in fata acestor frumuseti ci si in fata iubirii. Un vis, o dorinta, un adevar si o sarutare calda pe frunte, completeaza ideea de perfectiune a acestei vacante.

Eu aleg Skopelos, tie unde ti-ar placea sa mergi vacanta aceasta?



0 comentarii:

Post a Comment

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube