Sunday, October 19, 2014




Ati mancat vreodata pizza in Baia Mare? Desigur ca ati mancat, avem cate o pizzerie aproape la tot coltul. Ei bine, sa faci pizza este usor, dar sa faci o pizza adevarata, perfecta si 100% italieneasca este o adevarata incercare, pe care foarte multe pizzerie din orasul nostru nu reusesc sa o duca la capat.


Pizzeria "Al Pesce Vela"Baia-Mare nu de foarte mult timp si-a deschis sediul la noi in oras si recunosc ca este greu sa te infiltrezi pe piata din Baia Mare. Pizzeria lor nu este iesita din comun, nu straluceste prin splendoarea de lumini care sa-ti atraga privirea sau prin muzica data la maxim. Este simpla insa una dintre cele mai originale pizzerii din cate am vazut la noi in localitate. Inca de la intrare se remarca simplitatea care reuseste sa-ti transmita un mesaj clar: “Aici conteaza pizza, aici conteaza calitatea.”.



Am stat de vorba cu domnul Viorel, care joaca rolul atat de sef cat si de angajat. Este un om de nota 10, care a trait pe meleagurile Italiei ani buni, lucrand langa un mare maestru bucatar pe nume Generoso Ferrara. Ferrara a castigat in anul 1981 cu reteta pe care Viorel o foloseste acum in Baia Mare,  titlul de ‘Campione Europeo Pizzaioli’, adica Campion European Pizzaioli. Acesta de mai bine de 30 conduce un restaurant de success in Italia. Acolo Viorel alaturi de sotia sa, a reusit sa invete meserie , in acelasi timp ajungand un bun prieten al domnului Ferrara. 


Cei doi coduc acum Pizzeria "Al Pesce Vela" din oraselul nostru, si va spun pe buna dreptate, au una dintre cele mai bune pizza din oras, daca nu chiar cea mai buna. El mi-a povestit ca singura diferenta dintre pizza facuta de ei si cea a concurentei este calitatea produselor si cel mai important , aluatul. Viorel spune ca singurul loc in care mai gasesti o pizza asemanatoare, adica cat mai apropriata de pizza cu adevarat italiana, este ‘Il Padrino’. Gratie faptului ca la fel si ei, precum Viorel, folosesc produsele italienesti, importate direct de acolo.



‘A face o pizza oricine stie, insa sa o faci in adevaratul sens al cuvantului e greu, fiecare ingredient in plus sau in minus schimba gustul. Pizza noastra este exact ca si cea italieneasca, e subtire, aluatul trebuie framantat cu mana, asa trebuie sa fie, ori mancam aluat ori pizza. '



Sincer, singurul lucru care m-a surprins, ba chiar socat in aceasta pizzerie au fost preturile. Va spun pe buna dreptate, preturi atat de mici pentru o calitate atat de mare nu gasesti altundeva. De exemplu, cea mai ieftina pizza este 10 lei,pe cand pizza familia, adica imensa, costa 24 de lei, ba chiar ti-o aduc ei si acasa, fara sa platesti transportul sau cutia. Nu stiu daca se gaseste in oras oferta mai buna decat aceasta.




Pizza pe care eu am servit-o se numeste ‘Boscaiola con Rucola’. Mi-a intrecut cu mult asteptarile. Mi se parea dubioasa, datorita acelei plante care se gaseste deasupra, cu numele de Rucola.  A fost deosebita, nu am mai intalnit pana acum o combinatie atat de reusita, in materie de pizza. 




Pizzeria lui Viorel inca nu a avut foarte multi client, insa toti cei care au mancat o felie de pizza de la ei pana acum, s-au reintors cu siguranta pentru mai mult.



Fara indoiala, Pizzeria "Al Pesce Vela" va avea un cuvant greu de spus in domeniul sau, pe piata din Baia Mare. Insa pana atunci, faceti-i o vizita lui Viorel pe strada Piata Revolutiei nr. 4 pentru a ramane uimiti de gustul 100% italienesc. Mai multe detalii puteti gasi pe contul lor de Facebook, Pizzeria "Al Pesce Vela"Baia-Mare.

0 comentarii:

Post a Comment

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube